T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi

"Flipped Information Technologies" isimli eTwinning Projemiz

Bilişim derslerinde farklı okullarla senkronize bir şekilde yürütülen eTwinning projesidir. 

Projemiz, Bilişim Teknolojileri dersi alan , BYF grubundaki 5 ve 6. sınıf öğrencilere yöneliktir ve Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin "Flipped Classroom" metodu ile öğretilmesi amaçlanmaktadır. Proje yurt içi ve yurt dışından onlarca öğretmen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşmektedir.

 

Merkezimiz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Nilgün Gürler tarafından yürütülmekte olan projede, öğrencilerin her ay BTY dersi müfredatına göre işleyecekleri konulardan bazıları Flipped Classroom tekniği ile işlenecektir. Buna göre, öğretmenler ilgili konu hakkında doküman, slayt ve/veya video şeklinde içerikler oluşturup uygun platformlar aracılığı ile öğrencilerle paylaşacaktır. Öğrenciler okul ortamı dışında bu içerikler üzerinden konuyu öğrenmeye çalışacaktır. Sonrasında ise okul ortamında bu konu üzerine uygulamalar, etkinlikler ve değerlendirme çalışmaları yapılacaktır. Önümüzdeki öğretim yılında okulların pandemi sebebiyle açılmaması ya da açıldıktan sonra yeniden ara verilmesi gibi durumlar yaşanması halinde okul ortamında yapılması planlanan çalışmalar, Twinspace Çevrimiçi Toplantılar ya da Zoom gibi platformlar üzerinden e-güvenlik ilkelerine uygun olarak yürütülecektir.

Eylül ayında katılımcı öğretmenlerle Adobe Connect üzerinden proje süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

04-11-2020

04-11-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geçtiğimiz ay içerisinde öğrencilere logo tasarımları yaptırılmış ve yapılan oylama sonucu aşağıdaki logo proje logomuz olarak belirlenmiştir.

 

04-11-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.11.2020 - Güncelleme: 14.07.2023 21:47 - Görüntülenme: 338
  Beğen | 5  kişi beğendi